De Japanse economie gaat een rake klap krijgen als de Olympische spelen niet doorgaan deze zomer wegens het coronavirus. Dus in het beste geval gaan deze spelen gewoon door want mocht ook dit geannuleerd worden, dan komt de Japanse economie in een gevarenzone. De extra opbrengsten van de Olympische spelen zou een goede economische steun zijn.

De Olympische spelen die zullen doorgaan in Japan deze zomer, komen mogelijks in gevaar door het coronavirus. En dat zou een ‘ramp’ kunnen zijn voor de Japanse economie. Voor de uitbraak van het virus zaten ze al in de problemen, die worden nu uiteraard alleen maar groter.

Inkomsten die zullen voortvloeien uit de Olympische spelen zijn dus meer dan welkom. Analisten beweren niet dat de Japanse economie hierdoor er terug bovenop zal komen, maar dat ze wel de nodige ondersteuning zullen krijgen om erger te voorkomen. De vraag is nu of deze spelen zullen doorgaan deze zomer. De Japanse autoriteiten nemen alvast voorzorgsmaatregelen.

The Olympics is the only scenario we can expect some incoming of tourist arrivals, some spending there. It wouldn’t have been a big lifesaver, but it would’ve been some sort of support rather than nothing being there.

Onzekerheid

President Donald Trump zei eerder in een statement dat hij twijfelt over de Olympische spelen. Woordvoerder van de Japanse overheid Yoshihide Suga benadrukte dat Japan vastberaden is om door te gaan met de spelen en dat ze alles in het werk aan het stellen zijn.

The prime minister said firmly that he wanted to win the battle with coronavirus and make this summer’s Olympics a success.

Maar helaas heerst er zoveel onzekerheid en twijfel omtrent de evolutie van het coronavirus. De kans bestaat zeker dat zelfs de Olympische spelen worden geannuleerd en zou de Japanse economie pijn doen. Op korte termijn kan voorspeld worden wat er gaat en dient te gebeuren, maar niemand weet wat ons te wachten staat binnen enkele maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix