De goudprijs wordt op dit moment door het merendeel van de beleggers verguisd. Niet verwonderlijk, want het gele edelmetaal weet al weken teleur te stellen. En deze slechte prestatie blijft uiteraard niet onopgemerkt bij de beleggers. Terwijl de goudprijs blijft dalen, weet de olieprijs steeds hogere regionen te bereiken. Die tijd kan echter snel gaan keren.

Het verhaal rondom de olieprijs is bekend. De maatregelen van de organisatie van olielanden (OPEC) zijn behoorlijk effectief, want het overaanbod op de oliemarkt is teruggedrongen en daarnaast neemt de vraag steeds verder toe. Een dalend aanbod en een stijgende vraag leiden uiteraard per saldo tot een hogere olieprijs.

Is dit het moment om goud te kopen?

Toch is het nog maar de vraag of de olieprijs ook de komende tijd blijft schitteren. Het zou namelijk goed kunnen dat de goudprijs de komende twee jaar een betere prestatie weet neer te zetten dan de olieprijs. Dit blijkt tenminste uit het onderzoek van Nautilus Investment Research.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat aan het einde van deze maand een nieuwe 2-jaarscyclus aanbreekt. En normaliter weet de goudprijs in dat geval de olieprijs te verslaan (6 uit 6).

Is dit het moment om olie in te ruilen voor goud?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!