Angst is een slechte raadgever. De laatste maanden worden beleggers overspoeld met talloze emoties, van angst over opluchting tot paniek. Vaak bieden dergelijke turbulente tijden ongeziene opportuniteiten. Wie onderstaande 4 dingen kan onthouden, maakt een grote kans om die opportuniteiten te grijpen.

Dit zijn 4 dingen die je moet doen, om heelhuids door een beurscrash te geraken.

-1. Bescherm je kapitaal

Tijdens een beurscrash dalen niet alleen de slechte aandelen, maar ook de goede aandelen. Dit kan heel wat schade toebrengen aan je portefeuille. Een manier om de schade te beperken, is het cashniveau te verhogen.

Extra cash beperkt de daling van je portefeuille en geeft je extra middelen om te investeren op het dieptepunt van de crash.

-2. Bescherm je vertrouwen

Veel beleggers verliezen het vertrouwen in de beurs tijdens een beurscrash. Hierdoor missen ze het vertrouwen om te beleggen wanneer de beurs terug stijgt. Je kan je vertrouwen scherp houden door veel te lezen, de bedrijven in je portefeuille goed te analyseren en door de juiste balans te vinden.

-3. Minimaliseer trading

Probeer niet een aandeel te verkopen om lager weer in te stappen. 7 keer op 10 stijgt het aandeel (tijdelijk?) en stap je weer hoger in dan eerst voorzien. Trading in volatiele markten kan heel lucratief zijn, maar is bijzonder moeilijk. Dat kan je beter overlaten aan experts.

-4. Maak een watch list

Op of rond de bodem van de beurscrash kan je de meest fantastische zaken doen voor de daaropvolgende jaren. Met een watch list van jouw favoriete aandelen, kan je veel sneller inspelen op de nieuwe stijgende markt. Wanneer je dan nog moet beginnen met het zoeken van de beste aandelen, is een deel van de trein al weer vertrokken.

Bron: Yahoo Finance