De vijf meest waardevolste Amerikaanse bedrijven bestaan allemaal uit technologie-ondernemingen. Het meest waardevolle bedrijf is Apple en daaropvolgend komen Alphabet, Microsoft, Amazon en Facebook. Ondanks het feit dat deze bedrijven het geweldig weten te doen, is een belegging in een van deze beursgenoteerde ondernemingen ook niet zonder risico.

De mannen van The Visual Capitalist hebben een onderzoek uitgevoerd naar deze technologiebedrijven. En uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat de meeste bedrijven van hen ook sterk afhankelijk zijn van één of enkele inkomstenbronnen.

Deze technologiebedrijven zijn afhankelijker dan we denken

waardevolste-bedrijven

Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Apple voor 63% van haar omzet afhankelijk is van haar iPhone-verkopen. Voor Alphabet, het moederbedrijf van Google, bestaat 88% van de omzet uit advertentie-inkomsten.

Ook Amazon is sterk afhankelijk van één inkomensbron. Zo haalt Amazon 72% van haar omzet uit haar internetverkopen. Toch lijkt dit risico beduidend minder groot te zijn dan die van bijvoorbeeld Alphabet. Facebook doet er tenslotte nog een schepje bovenop; het bedrijf is voor 97% afhankelijk van haar advertentie-inkomsten.

Microsoft, het op twee na waardevolste bedrijf, komt als beste uit de test naar voren. Dit bedrijf loopt al een langere tijd mee op het hoogste niveau en heeft voor diverse inkomensbronnen weten te zorgen.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger