De aandelenmarkten zijn in zwaar weer terecht gekomen. De zorgen over de stijgende Amerikaanse rentestanden en het aanhoudende handelsconflict hebben gezorgd voor forse verliezen. Met name tijdens de handelssessie van woensdag werden er flinke verliezen opgetekend. Ook de oliemarkt heeft het op dit moment moeilijk. En de schade voor de oliemarkt zou binnenkort nog verder kunnen oplopen.

De prijs voor een vat ruwe olie wist vorige week te stijgen naar de hoogste stand sinds het jaar 2014. Tijdens de afgelopen handelsdagen heeft het optimisme echter plaats moeten maken voor pessimisme. De zorgen over een lagere groei van de wereldeconomie drukken op dit moment op de olieprijs. Niet vreemd, want een lagere economische groei leidt normaliter tot een minder grote vraag naar olie en dus een lagere olieprijs (indien het aanbod gelijk blijft).

Olieprijs is bezig met het vormen van een dubbele top

De huidige correctie bij de olieprijs komt overigens op een zeer ongeschikt moment. Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs op dit moment worstelt met een belangrijke technische weerstand (Fibonacci-niveau). Een eventuele dubbele top lijkt in de maak te zijn.

Mocht de olieprijs de komende tijd geconfronteerd worden met een forse daling, dan heeft dit ongetwijfeld effect op de aandelenmarkten. Voor beleggers is het dus te hopen dat de oliestier zich staande weet te houden.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>