De bitcoin is veruit de meest populaire digitale munt op de markt, vooral de laatste maanden gezien de fenomenale stijging van de afgelopen maanden. Maar er is nog een andere digitale munt die nog meer rendement heeft gehaald dit jaar, namelijk de litecoin. Met een stijging van bijna 330 procent is zijn rendement het dubbel als dat van de bitcoin op dit moment.

Litecoin, de digitale munt die al met 330 procent in waarde is gestegen dit jaar, heeft niet veel concurrentie op de cryptomarkt. Met zijn forse stijging laat het andere digitale munten, zoals de bitcoin, ripple en ether, ver achter zich. Met een marktkapitalisatie van 8,4 miljard dollar is het de zevende grootste munt op de markt van de digitale munten.

‘Halvening’

De reden achter deze forse stijging heeft wellicht te maken met de opkomende halvering (of ‘halvening’). Hierdoor zullen miners nog maar slechts voor 50 procent beloond worden. Het idee erachter is dat, als men de voorraad munten vermindert, de waarde van de munt behouden blijft. Op dit moment krijgen miners 25 nieuwe litecoins per blok, na de halvering slechts 12,5 stuks.

Men verwacht dat dit zal gebeuren ergens rond 6 augustus, beleggers zijn nu dus al aan het speculeren op nog hogere koersen door de halvering. Vier jaar geleden vond er ook een halvering plaats en toen ging de munt 60 procent omhoog drie maanden voor de halvering plaatsvond.

Every time we’ve seen a halving event in Bitcoin or Litecoin, the price has risen astronomically. So if that pattern continues, what we’ve seen so far is small potatoes in comparison. This is quite normal for the crypto market.

Matti Greenspan, analist bij eToro, merkt op dat cryptomunten een wedergeboorte lijken mee te maken dit jaar dankzij traditionele instellingen die digitale munten steeds meer lijken te accepteren. Veel analisten verwachten dat 2019 een goed jaar zal blijven voor digitale munten met mogelijks nieuwe recordkoersen op de tabellen de komende maanden.

Bronnen: Bloomberg

Foto: Max Pixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven