De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs had zijn groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie reeds naar beneden bijgesteld een tijdje geleden maar die verwachtingen zijn nu niet meer correct. Helaas snoeit de zakenbank opnieuw in zijn groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie en verlaagt de groeiprognose met 20 punten tot 1,8 procent.

Goldman Sachs maakt beleggers niet gelukkig met hun nieuwe groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie. Voor het derde kwartaal hadden ze hun prognose al neerwaarts bijgesteld, daar komt nu een vervolg aan want voor het vierde kwartaal verwachten ze nog minder groei.

Nog minder groei

De analisten van de zakenbank gaan uit van een economische groei van 1,8 procent in het vierde kwartaal wegens de groter dan verwachte impact van de handelsoorlog. Jan Hatzius, hoofdeconoom bij Goldman Sachs, benadrukt dat de effecten van de handelsoorlog en de onzekerheden doorwegen op de economische groei en dat het dus logisch is dat de zakenbank hun groeiverwachtingen bijstelt.

Onlangs verhoogde president Donald Trump onverwacht de importtarieven naar 10 procent op de resterende 300 miljard dollar aan Chinese goederen. Als tegenmaatregel devalueerde de Chinese centrale bank hun munt naar 7 yuan per dollar om de Amerikaanse heffingen te counteren.

Hatzius denkt dat de angst en vrees, die nu heerst op de markten, een recessie kan veroorzaken. Hij verwacht niet dat de handelsoorlog dit jaar nog opgelost zal geraken, in tegendeel zelfs. Er zou volgens hem in september nog een nieuw rondje van importheffingen komen. Een oplossing vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 lijkt volgens hem ook onwaarschijnlijk.

Bronnen: CNBC

Foto: Mediamodifier – Pixabay

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)