Nomura Instinet-analist Romit Shah heeft Tesla onlangs gedegradeerd naar ‘neutraal’. De oorspronkelijke Tesla-Bull laat in een notitie aan zijn klanten weten dat Tesla ‘niet langer investeerbaar’ is. Shah verlaagde het koersdoel drastisch van $ 400 naar $ 300.

Beleggers die opzoek zijn naar beweeglijkheid, moeten hun vizier richten op Tesla. Het aandeel wordt al maanden geconfronteerd met hoge volatiliteit en de kans is groot dat die beweeglijkheid ook de komende tijd zal aanhouden. De twijfels over Tesla CEO Elon Musk nemen toe en daarnaast kampt de elektrische autofabrikant nog steeds met een ‘cashprobleem’.

“Musk vertoont wangedrag”

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de drastische koersdoelverlaging van Shah in beeld gebracht. De analist laat weten dat Musk een van de voornaamste redenen is om afstand te nemen van het aandeel Tesla. Zo is hij van mening dat Musk ‘grillig gedrag’ vertoont. Musk verscheen recent nog negatief in het nieuws door het roken van cannabis tijdens een uitzending.

Overigens gelooft Shah wel dat Tesla de concurrentie kan overtreffen en dat het bedrijf uiteindelijk veel groter kan worden dan het nu is. Ondanks dat glansrijke vooruitzicht is de analist van mening dat het beter is om nu aan de zijlijn te blijven tot het bedrijf beter leiderschap vertoont.