Tijdens de afgelopen handelsweek wist de Nasdaq index een nieuwe recordkoers op de borden te toveren. En daarmee volgde de technologie index het goede voorbeeld van de S&P 500 index op. Toch is het nog maar de vraag of de recordrace ook de komende tijd weet stand te houden. De Nasdaq index kan immers geconfronteerd worden met een oplaaiende volatiliteit.

Tijdens de afgelopen weken is de volatiliteit in verval geraakt. En dat heeft alles te maken met de woorden van de centrale bankiers. Zo wisten ECB-voorzitter Mario Draghi en Fed-voorzitter Jerome Powell met kalmerende woorden de markten te sussen. Toch wijst het onderliggende plaatje richting een oplaaiende beweeglijkheid.

Beleggers moeten vrezen voor oplaaiende volatiliteit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Nasdaq 100 Volatility Index (de index die de beweeglijkheid bij de Nasdaq 100 index meet) sinds het jaar 2017 voorzichtig aan het stijgen is. Daarbij wist deze beweeglijkheidsindex tijdens de afgelopen twee jaar drie keer bij de steunlijn terecht te komen. En tijdens alle keren wist de beweeglijkheid weer op te laaien.

En een stijgende beweeglijkheid kan onheil betekenen voor de Nasdaq index. Over het algemeen valt namelijk te zeggen dat een toenemende beweeglijkheid een negatieve invloed heeft op de beurskoersen. Wat dat betreft kunnen beleggers deze steunlijn maar beter goed in de gaten houden.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!