In tegenstelling tot de meeste andere beurzen is er bij de Duitse beurs al bijna twee jaar sprake van een dalende trend. De DAX index wist een stevige top neer te zetten aan het einde van 2017 en sinds dat moment zijn diverse lagere toppen neergezet. En de Duitse beurs staat op het punt om een nieuwe dalende beweging in gang te zetten.

Tijdens de handelssessie van dinsdag moest de Duitse beurs uiteindelijk ruim 2% aan beurswaarde inleveren. En daarmee was de Duitse beurs een van de slechtst presterende beurzen van de dag. De Duitse beurs heeft het tijdens de afgelopen maanden bijzonder lastig gehad dankzij het protectionistische beleid van Donald Trump. De Duitse economie wordt zwaar getroffen door de handelsoorlog en dat is dus ook terug te zien in de Duitse beurskoersen.

Duitse beurs presteert slechter dan de meeste andere beurzen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is het technische plaatje van de Duitse beurs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Duitse beurs op dit moment beweegt binnen een dalend trendkanaal. En op deze grafiek is tevens te zien dat de korte termijn steunlijn op dit moment onder druk staat. Deze steunlijn werd gevormd tijdens de bodem van eind 2018.

Op basis van deze grafiek zou je dus kunnen stellen dat de Duitse beurs op het punt staat om een nieuwe dalende beweging in gang te zetten. Opvallend genoeg laat de DAX index al 20 maanden een negatieve divergentie zien met de S&P 500 index. En de vraag is hoe lang dat voor de andere beurzen nog goed kan blijven gaan.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>