De ultieme redding voor de economie, is technologie! Technologische vernieuwing is immers de enige variabele die de val kan breken. Dat is de constante geweest in de economie sinds de jaren ’70. Zowat iedere economische neergang werd weer opgang getrokken door technologie. En dat zal in de toekomst steeds meer het geval worden.

Neem nu China. Dit land mag nog altijd beschouwd worden als de fabriek voor de westerse maatschappij. Al onze goederen worden direct of indirect door Chinese handen gefabriceerd. Maar ook dat verhaal kon wel eens gaan eindigen, nu de handelsoorlog ongeziene dimensies aanneemt.

Als China het straks vertikt om hun producten nog uit te voeren, dan zijn we weer op onszelf aangewezen. Maar helaas zal het leven dan fors duurder worden, want onze productiekost is vele malen hoger dan die in Azië.

De enige redding die we dan nog hebben is technologie.

En technologie zal opnieuw voor de opgang zorgen. In het Technologie Rapport weten ze hier alles van. Meer nog, ze bereiden hun lezers al tijden voor op de digitalisering van het productieproces. Van handenarbeid naar gedigitaliseerde productie.

Het kan met behulp van 3D printing!

Deze revolutionaire methode van produceren zorgt ervoor dat hele fabrieken op de schop kunnen, en vervangen worden door hoogtechnologische productie-eenheden die een fractie van de omvang, tijd en energie vergen om hetzelfde (of beter) product te maken.

Een geniale technologie, als u het ons vraagt. Maar op de effectieve doorbraak is het tot op heden nog wachten. En daar is natuurlijk een goede reden voor: waarom miljarden investeren, als je alles nog goedkoop uit China krijgt?!

Het moment van de echte doorbraak voor 3D Printing

Exact, het ontbreekt momenteel nog aan urgentie. Maar we zijn er zeker van: op langere termijn is 3D printing een onafwendbaar fenomeen voor onze moderne productiemaatschappij. Er is enkel nog een vonk nodig, om het lont aan te steken.

Mogelijk kan een handelsoorlog tussen Amerika en China definitief het vuurwerk laten knallen voor 3D printing. Wij zitten met het Technologie Rapport alvast op de voorste rij, aangezien we deze sector al jaren van dichtbij bestuderen, en ondertussen de krenten uit de pap hebben gevist.

Want net zoals bij iedere nieuwe technologische ontwikkeling, zijn er heel wat bedrijven en/of projecten die veel beloven, maar weinig tot niets leveren. Daar willen we ons ver van houden. We willen enkel en alleen in de meest succesvolle partijen investeren.

We hebben een Selectie van 3D-printing-aandelen die tegen de trend in, het hoofd in de voorbije jaren boven water wist te houden. Want we geven het grif toe: 3D printing heeft een bijzonder moeilijke periode achter de rug.

Want hoe je het draait of keert, in de voorbije twee jaar heeft deze nichesector een mooi parcours kunnen afleggen, zoals u kan zien op de grafiek van een 3D Printing index.

Van 350 indexpunten naar 500 op amper 24 maanden: een gemiddelde jaarrendement van +21%!

Wat meer is… sinds de start van 2018 staat de teller voor de 3D printingsector al op +17%. Welke sector doet dat na?

Het tij lijkt nu definitief te keren, wat we kunnen afleiden aan de stelselmatig hogere koersen. Nog geen groot spektakel, maar je ziet dat het ergste leed geleden is. De weg naar boven ligt nu volledig open voor de 3D printingsector.

Bron: Gratis Nieuwsbrief Slim Beleggen