Het is op dit moment niet bepaald gemakkelijk om een Brit te zijn. Een jaar geleden koos de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie en sinds dat moment zijn er heel wat dingen verslechterd. Allereerst leek de Britse economie te profiteren van de flinke prijsval van het pond, maar de situatie begint er steeds dramatischer uit te zijn.

De Britse valutamunt zit sinds een jaar geleden al gevangen in een dalende trend. Tijdens de eerste maanden van dit jaar wist het pond echter een herstelbeweging in gang te zetten. Helaas voor de Britten kwam er ook een einde aan deze herstelbeweging, want een week geleden werd bekend dat May heel wat zetels tijdens de verkiezingen heeft moeten inleveren. Met een verdere prijsval van het pond tot gevolg.

Britten worden armer en armer

britten-nieuws

Dat de situatie voor de gemiddelde Brit op dit moment niet om over naar huis te schrijven is, kunnen we terugzien op de bovenstaande grafiek. Op deze staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is in beeld gebracht dat de koopkracht van de Britten de afgelopen maand verder is afgenomen.

Volgens econoom Stephen Clarke, van Resolution Foundation, stijgen de Britse lonen op dit moment niet hard genoeg mee met de stijging van de Britse inflatie. En als gevolg hiervan worden de Britten alleen maar armer en armer.

Overigens is dit beeld wel heel schrijnend, want op dit moment beweegt de Britse werkloosheid op het laagste niveau in meer dan 42 jaar tijd. Ondanks de krapte binnen de Britse arbeidsmarkt, weten de lonen dus niet hard genoeg mee te stijgen met de inflatie.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)