Opvallend genoeg is het optimisme onder de CEO’s tijdens de afgelopen maanden stevig toegenomen. Met name in de VS is dat beeld goed zichtbaar. Overigens blijft het consumentenvertrouwen sterk achter op het optimisme onder de CEO’s. Is dat een probleem?

De analisten van Variant Perception Research hebben onlangs onderzocht wat het effect is van een groot optimisme onder CEO’s. Zij kwamen tot de conclusie dat dit de op één na grootste vertrouwenskloof is tussen de consumenten en de CEO’s dat ooit gemeten is.

Amerikaanse CEO’s hebben vertrouwen in de toekomst

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van   Variant Perception Research, is te zien dat de Amerikaanse CEO’s sterk vooruitlopen op de Amerikaanse consumenten. Terwijl de gemiddelde Amerikaanse consument nog pessimistisch gestemd is, ziet de gemiddelde CEO de toekomst al een stuk rooskleurig in.

Op de grafiek is te zien dat er in het verleden altijd vrij snel een einde kwam aan de recessie indien er sprake was van een dergelijke grote kloof bij het vertrouwen tussen de CEO’s en de consumenten. Op het moment dat CEO’s weer positiever gestemd zijn over de toekomst, zullen ze het ook weer sneller aandurven om nieuwe investeringen te verrichten. En dat heeft uiteindelijk een positief effect op de gehele economie.

Is het einde van de recessie nabij?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>