De Chinese economie lijkt een ‘hard landing’ te gaan vermijden gezien de recente macro-economische cijfers over ’s werelds tweede grootste economie. LGT Bank strateeg Stefan Hofer voorspelt dat dit een belangrijke rol gaat spelen voor Chinese aandelenmarkten en voorspelt hogere koersen de komende maanden.

De angst bij beleggers dat de Chinese economie hard zou landen, is aan het verdwijnen. Vorig jaar was deze vrees voor een harde landing een flinke domper, de Chinese economie groeide het traagst in 28 jaar en aandelen daalden als gevolg van de handelsoorlog met de USA.

Sentiment

Maar het sentiment op de markten is omgeslagen. Sinds begin dit jaar zijn Chinese aandelen fors gestegen omdat de vooruitzichten voor de handelsoorlog hoopgevend zijn en omdat de Chinese stimuleringsmaatregelen hun vruchten beginnen af te werpen en de economie een boost geven.

Hofer benadrukte dat er meer gegevens nodig zijn om een harde landing te kunnen uitsluiten, maar hij heeft er goede moed in. Als het effectief lukt voor de Chinese economie, dan gaan de aandelen hoogstwaarschijnlijk nog meer in trek zijn bij beleggers en kunnen ze nog een flink pak hoger.

De strateeg durft er zelfs percentages op te plakken maar is ook voorzichtig. Hij verwacht dat we dit jaar een stijging van 5, 10 tot 15 procent gaan zien voor Chinese aandelen. Hij verwacht mogelijks nog hogere rendementen als de Verenigde Staten en China een goede deal sluiten met elkaar.

And if you do have that U.S.-China trade deal that we’re expecting, which is a higher quality one, then investor sentiment in China is going to go through the roof and it should be relatively clear sailing.

Het is alvast uitkijken naar de Chinese kwartaalcijfers die nu woensdag zullen worden vrijgegeven. Die cijfers kunnen de toon al zetten voor want ons volgens Hofer te wachten staat de komende maanden. Over het algemeen zijn de meeste analisten het er over eens, de situatie lijkt effectief te verbeteren

Bronnen: CNBC

Foto: PDP – Pixabay

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>