De zilverprijs heeft er een woelige paar weken opzitten. Vooral nadat het Reddit-leger besloot ook de zilverprijs te doen stijgen eind januari in een poging de shortsellers te ‘squeezen’. Er bestaat echter twijfel of Reddit hier wel degelijk achter zit. In ieder geval heeft zilver het opwaartse momentum nog altijd stevig beet en lijkt gewoon rustig verder te stijgen. 

Het zijn bijzondere weken geweest op de financiële markten, dat komt vooral door beleggers van het Reddit-forum wallstreetbets. Het begon bij het aandeel van GameStop, dat beïnvloedde uiteindelijk de volledige markt door de verhoogde volatiliteit en nervositeit. Ook op de edelmetaalmarkt namen de koersschommelingen toe, voornamelijk bij zilver gezien hier veel shorters aan het werk zijn en deze in het vizier staan van wallstreetbets.

Door hun poging om shorters uit zilver te jagen, zoals beweerd wordt in de internationale media, tikte de zilverprijs heel eventjes de 30,10 dollar aan. Dit prijsniveau is geleden van januari 2013. Ondertussen is zilver wat afgekoeld richting 27,49 dollar maar de opwaartse trend blijft intact.

 

Zilver > goud

Verder wordt zilver ook gezien als een turbo op de goudprijs. Het is vaak zo dat zilver met vertraging in beweging komt en evenredig met de goudprijs. Als goud stijgt, dan zal zilver uiteindelijk ook gaan stijgen maar procentueel gezien harder dan de goudprijs, aldus Goldman Sachs grondstoffenstrateeg Jeff Currie.

I like to say that it’s a turbo-charged version of gold.

Currie is ‘bullish’ op zilver, vooral omdat het een edelmetaal is dat veel industriële toepassingen kent. Hij benadrukt het belang van zilver voor de huidige transitie naar hernieuwbare energie. Het is een grondstof dat nodig is voor de productie van zonnepanelen. Het feit dat president Biden veel wil investeren in deze sector, is heel goed voor de zilvermarkt.

Bronnen: FX Empire

Foto: Pixy

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!