Steeds meer en meer economen en marktkenners waarschuwen voor een mogelijke moeilijke periode op de aandelenmarkten. De torenhoge inflatie zou de Federal Reserve agressiever kunnen maken en dat zou nefast zijn voor aandelen. Richard Bernstein is zo iemand die beleggers aanraadt om weg te blijven van tech, overgewaardeerde aandelen en crypto.

Institutioneel investeerder Richard Bernstein heeft heel wat jaren ervaring op de aandelenmarkten en is over het algemeen een ‘market bull’. Maar hij is ook realistisch en ziet momenteel toch redelijk wat risico’s op de beurzen. Hij raadt beleggers aan om minder agressief te zijn en overgewaardeerde aandelen, zoals techaandelen, en crypto te vermijden.

On one side, we have all that I would call the bubble assets: tech, innovation disruption, cryptocurrencies. On the other side of this see-saw, you have literally everything else in the world. I think if you’re looking at 2022 into 2023, you want to be in the everything else in the world side of that see-saw.

Hij waarschuwt voor de hoge waarderingen op de aandelenmarkten en kijkt terug naar de dotcombubbel in het jaar 2000. Bernstein benadrukt het belang van waarderingen, vooral in een markt die al bijzonder hoog is opgelopen en gezien de verhoogde risico’s van de hoge inflatie en nakende renteverhogingen van de Federal Reserve.

Energie

Volgens hem zijn er opportuniteiten te vinden aan het andere spectrum van de aandelenmarkten. Zijn voorkeur gaat uit naar energie-aandelen, meer bepaald de oliemarkt. Hij is er van overtuigd dat de kansen op de oliemarkt volledig over het hoofd worden gezien. Bernstein voorspelt dat olie thuishoort bij de groep ‘assets’ die het hardst zal groeien in 2022.

De Energy Select Sector SPDR Fund is dit jaar reeds met 51 procent gestegen, Bernstein verwacht dat dit energiefonds zijn momentum zal behouden doorheen het beursjaar 2022 gezien het herstel van de wereldeconomie en de hoge vraag naar energie.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: John LooFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>