Overstock was een van de aandelen die mee surfte op de hype rond crypto en blockchain. Het bedrijf zet dan ook stevig in op deze nieuwe financiële middelen. En daar is een goede reden voor. De CEO verwacht namelijk dat het huidige monetaire systeem niet leefbaar is. Cryptomunten zullen voor een revolutie zorgen, aldus Patrick Byrne.

De CEO van het beursgenoteerde Overstock verwachte een massa-adoptie van Bitcoin en andere cryptomunten wanneer het huidige financiële systeem in elkaar zakt. Dit is al zichtbaar op plaatsen waar de lokale munt implodeerde zoals Venezuela, Cyprus of Syrië.

“When people start getting into it is when their own financial systems collapse. So yes, given that I think the entire modern financial system is a big Keynesian, magic money tree Ponzi scheme, I do expect that the day will come when people turn to crypto.”

Welke cryptomunt?

Byrne heeft niet meteen een voorkeur, dus ook niet voor Bitcoin. Bitcoin is ’s werelds grootste en meest liquide cryptomunt. Het is ook de cryptomunt die het ‘minste’ last had van de cryptocrash die begin 2018 begon. Bitcoin staat ‘maar’ 60% lager terwijl vele andere cryptomunten 80% tot 99% van hun waarde verloren. Maar dat is geen garantie voor de toekomst.

Whether bitcoin is the one, whether bitcoin has solved its speed problems or it’s another cryptocurrency, only time will tell,” zegt Byrne in onderstaand interview met Youtuber Naomi Brockwell.

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)