CEO Dan Morehead van crypto-hedgefund Pantera Capital zegt dat de beleggers op de cryptomarkt overreageren op het uitstel van de beslissing omtrent een Bitcoin-ETF. Volgens Morehead zal een Bitcoin-ETF nog niet voor direct zijn. Ander goed nieuws wordt dan weer totaal genegeerd door de beleggers.

De topman van Pantera Capital zei begin juni al dat de cryptomarkt ‘very cheap’ is en dat het ‘time to buy’ is. Met de cryptomarkt die 65% lager staat dan de piek van begin dit jaar, is het veel beter om nu te kopen dan enkele maanden geleden. “It’s much cheaper to buy now and participate in the rally as it goes.”

Op dat moment had de cryptomarkt nog een marktkapitalisatie van $340 miljard, vandaag is dat nog maar $225 miljard.

Volgens Morehead zal de Amerikaanse beurswaakhond SEC nog lang wachten alvorens ze een Bitcoin-ETF goedkeuren. ‘De laatste activaklasse die een goedkeuring kreeg voor een ETF was de grondstof koper. En koper is al duizenden jaren aanwezig op aarde.’ – aldus de CEO van Pantera Capital.

Er is al jaren sprake van een Bitcoin-ETF, maar de SEC is heel voorzichtig uit voorzorg voor fraude en manipulatie bij Bitcoin. De markt overreageert op het recente uitstel van een Bitcoin-ETF. Er staan de komende maanden nog enkele beslissingen over Bitcoin-ETFs op het programma, maar beleggers zouden beter de focus leggen op het goede nieuws.

Goed nieuws voor Bitcoin

Hiervoor verwijst Dan Morehead naar Bakkt, het nieuwe project van ICE (moederholding boven de New York Stock Exchange) samen met Microsoft en Starbucks. ‘Dit is groot nieuws’, zegt Morehead, ‘Dit gaat de komende 5 tot 10 jaar een immense impact hebben op de cryptomarkt’.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat Bitcoin nog in een bijzonder vroege fase van ontwikkeling zit: “The main thing to remember is that bitcoin is very early-stage venture, but has real-time price feed — and that’s a unique thing. People get excited about the price and overreact.

De daling van de Bitcoinprijs is pijnlijk, maar je moet zoiets in perspectief zien. Op jaarbasis staat Bitcoin nog altijd meer dan 80% hoger. Er zijn niet veel activa die dat kunnen zeggen.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)