De Verenigde Staten en China hebben een handelsovereenkomst gesloten met elkaar na een lange tijd van discussiëren en onderhandelen. Nu de spanningen omtrent de ‘phase one deal’ wegebben, kunnen de aandelenmarkten beginnen aan hun eindejaarsrally. Daarenboven is er ook nog de brexit die, na de overwinning van Boris Johnson, hoogstwaarschijnlijk zal doorgaan. Beleggers kunnen de komende weken dus gerust ademhalen.

De twee grootste geopolitieke risico’s zijn op korte tijd verdwenen. Enerzijds was er de twijfel of er een ‘phase one deal’ zou komen, anderzijds het hele brexit verhaal. In beide gevallen weten we nu de uitkomst en dat doet de markten deugd. Het wegnemen van deze onzekerheden zorgt ervoor dat aandelen ongehinderd aan hun eindejaarsrally kunnen beginnen.

Three big geopolitical things are taken off the table — USMCA, phase one and Brexit, and even though we might not like or be fulfilled by phase one, these uncertainties are behind us.

Amerikaans president Donald Trump heeft gisteren zijn goedkeuring gegeven voor de ‘phase one deal’. De overeenkomst werd onlangs nog aangepast zodat de huidige importtarieven zouden worden versoepeld, iets waar Trump eerst niet mee wou instemmen maar dat nu toch uiteindelijk heeft gedaan tot groot jolijt van de Chinezen.

Rally

Volgens Sam Stovall, strateeg bij CFRA, is het gewoonlijk dat aandelen midden december een dipje krijgen om daarna te beginnen aan de eindejaarsrally. Hij verwacht ook dat de rally een extra duw in de rug zal krijgen gezien het positieve nieuws omtrent de handelsovereenkomst.

Er zullen volgende week verschillende belangrijke economische gegevens worden gepubliceerd die beleggers zullen duidelijk maken hoe de Amerikaanse economie het doet. Cijfers over de Purchasing Managers Index, de industrie, het consumentenvertrouwen en noem maar op. Als deze cijfers meevallen, dan is een eindejaarsrally waarschijnlijk een feit.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS