Tijdens de voorbijgaande maanden hebben diverse bedrijven een beursnotering mogen ontvangen. Met name in de VS is er al enige tijd sprake van de zogenoemde ‘IPO-gekte’. Dat kan overigens juist goed nieuws betekenen, want beleggers lijken zich met name zorgen te moeten maken indien er sprake is van een piek bij de IPO’s.

De coronacrash op de beurzen wist er tijdelijk voor te zorgen dat de nieuwe beursgangen op een lager pitje kwamen te staan. Al vrij snel durfden diverse bedrijven het weer aan om naar de beurs te gaan. Derhalve wist de coronacrisis slechts tijdelijk te leiden tot een dipje en er was geen sprake van afstel, maar slechts van uitstel.

IPO-gekte houdt waarschijnlijk nog een tijdje aan

De analisten van Bank of America komen tot de conclusie dat beleggers zich geen zorgen hoeven te maken zolang er sprake is van een stijgende trend bij het aantal nieuwe beursgangen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Haver Analytics, te zien dat de beurzen vaak met name tegenvallend presteren op het moment dat er sprake is van een piek bij de IPO’s. En voorlopig lijkt daar nog geen sprake van te zijn.

Door het fantastische beursklimaat zullen ook tijdens de komende maanden diverse ‘nieuwkomers’ met open armen op de beursvloer ontvangen worden. Wat dat betreft lijkt de IPO-gekte nog wel een tijdje stand te houden. Beleggers moeten pas alert zijn op het moment dat het IPO-feestje ten einde komt.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)