Gisteren was er opnieuw sprake van onrust omtrent het aandeel Snap Inc. Het moederbedrijf van de bekende app Snapchat moest voorbeurs al flink waarde inleveren en tijdens de handelssessie hadden we zelfs even te maken met een daling van meer dan 5%. Dit alles heeft te maken met de zogenoemde lock-up periode die voor een deel van de medewerkers is afgelopen.

De lock-up periode is de periode waarbinnen beleggers zijn of haar beleggingsproducten niet mag verhandelen. Tijdens de beursgang van Snap Inc hebben de medewerkers van het bedrijf ook aandelen van het bedrijf mogen ontvangen en voor een groot gedeelte van deze medewerkers kwam er gisteren een einde aan de lock-up periode.

Snap heeft last van Facebook

Uiteraard hoeft het einde van de lock-up periode niet direct te leiden tot een gigantische verkoopgolf, maar het sentiment van Snap Inc is niet bepaald in het voordeel. De afgelopen weken heeft het technologiebedrijf flink terrein moeten inleveren en op dit moment noteert het aandeel ver onder de koers die tijdens de beursgang werd behaald.

Wellicht hebben we gisteren een voorproefje gekregen van de onrust die nog enkele weken rondom het aandeel kan blijven hangen. In augustus zal voor een ander deel van de medewerkers ook de lock-up periode ten einde komen en dat kan dus opnieuw gaan zorgen voor druk op de beurskoers van het aandeel.

Snap Inc ondervindt op dit moment met name de nare gevolgen van het kopieer gedrag van Facebook. Facebook heeft door middel van Instagram flink wat functies van Snapchat weten na te bootsen en dat zorgt voor twijfels over de levensduur van Snapchat. Daarnaast is het nog maar de vraag of de app ooit winstgevend zal gaan worden. Op 8 augustus maakt het bedrijf de resultaten over het tweede kwartaal bekend.