2018 is het jaar van Fortnite. 2017 was het jaar van cryptomunten. Maar 2016 was ongetwijfeld het jaar van Pokémon Go. Het spel van Nintendo en Niantic veroverde in snel tempo de wereld als eerste ‘verhoogde realiteit’-spel waarbij je Pokémons moest opsporen en vangen in de echte wereld. 2 jaar later is de hype verdwenen maar blijft het spel een cash cow. Het haalt als 3e snelste mobiel spel ooit de omzet van $2 miljard.

In 2016 kon je nergens komen of er waren Pokémon Go spelers in de buurt. Door de enorme hype steeg het aandeel Nintendo 25% op 2 dagen waardoor het $7 miljard duurder werd. Lang bleef de hype op de beurs niet duren, maar het spel haalt nog steeds hoge cijfers.

7 maanden na de release werd de mijlpaal van 1 miljard dollar al bereikt. En na 811 dagen staat er al $2 miljard op de teller. Hiermee moet Pokémon Go als mobiel spel enkel Clash of Clans en Game of War voor laten gaan. Maar het haalt deze mijlpaal wel sneller dan Clash Royale en Candy Crush.

Pokémon goes Japen en de VS

Het opvallende aan Pokémon Go is wel dat je als speler geen geld nodig hebt om het spel te spelen. Bij Candy Crush moet je geld uitgeven voor extra levens. Game of War en Clash of Clans vragen geld om de wachttijd om te kunnen spelen in te korten. Bij Clash Royale heb je ‘loot boxes’ nodig om vooruit te geraken.

Pokémon Go heeft enkel een item shop waar het meeste dat je kan kopen niet noodzakelijk nodig is om het spel te spelen.

Hoewel Japan niet in de top-5 staat van het aantal downloads van het spel, zorgt dit land wel voor ruim 32% van de omzet. Pokémon Go wordt dan weer het meeste gedownload in de Verenigde Staten terwijl dat land slechts voor 27,5% van de omzet zorgt.

De hype rond Pokémon Go is dan wel gaan liggen, het spel blijft een echte cashmachine.

Bron: Forbes

Foto Credit: Flickr

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>