Ethereum is nog altijd ’s werelds 2e grootste cryptomunt met een marktwaarde van $23 miljard. Maar sinds de piek boven $1.300 per ETH daalde de koers tot onder $200. Er ging dus ruim 80% van de koers af. Volgens Wall Street strateeg en crypto expert Tom Lee is de cryptomunt nu klaar voor de volgende, krachtige rally.

Op Bloomberg voorspelt Tom Lee dat Ethereum tegen eind 2019 aan een nieuw record van $1.900 per ETH kan noteren. Volgens Lee is de markt momenteel extreem negatief wat vaak de basis is voor een sterke rebound.

De topman van Fundstrat verwijst hiervoor naar de historische underperformance van Ether ten opzichte van de andere cryptomunten. Iedere keer dat deze underperformance 2 standaarddeviaties afwijkt, staat Ethereum op het punt om krachtig uit te breken.

“Ethereum is about to stage a trend reversal and rally strongly. Sentiment is currently overly negative. Historically, when Ether has underperformed peers by two standard deviations, it has reversed those losses.”

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Explosieve stijging Bitcoin

In de volgende rally kan Ethereum 40% hoger eindigen dan het record van begin 2018 op $1.349 of zo’n $1.900 per ETH. Dat betekent een stijging van meer dan 700% ten opzichte van de huidige koers.

En Tom Lee is niet alleen positief voor Ethereum, ook voor Bitcoin.

Eerder verklaarde Lee dat het mogelijk is dat Bitcoin tegen eind 2018 nog $20.000 tot $25.000 zal halen. Hoewel die kans nu bijzonder klein wordt, gelooft de strateeg van Fundstrat nog wel in een ‘explosieve stijging’ eind 2018. Tom Lee is hiermee in het goede gezelschap van crypto expert Mike Novogratz.

Bronnen: BloombergCoinTelegraph

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)