In de VS is er op dit moment sprake van grote politieke onzekerheid. De onzekerheid is tijdens de afgelopen maanden sterk opgelaaid als gevolg van het coronavirus. Daarnaast gingen duizenden Amerikanen de straat op als gevolg van de ‘Black Lives Matter’ campagne. Beide gebeurtenissen wisten echter niet te leiden tot dalende beurskoersen.

In de VS is er op dit moment nog steeds sprake van grote onzekerheid. Trump lijkt met de week verder te dalen in de peilingen. Zijn concurrent Biden lijkt weinig middelen te hoeven in te zetten om de overwinning binnen te slepen. En dat weet te leiden tot grote frustratie bij het Trump-kamp.

Zelfs de politieke onzekerheid weet niet te leiden tot dalende beurskoersen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de politieke onzekerheid in de VS nog nooit zo groot was. Opvallend genoeg wist de S&P 500 index tijdens dezelfde periode fors in waarde te stijgen. Tijdens de voorgaande keren dat de onzekerheid flink wist op te laaien, werden de aandelenmarkten juist geconfronteerd met een daling.

Voorlopig lijkt de beursrally dus niet te stoppen te zijn. De centrale banken lijken vooralsnog de motor achter deze indrukwekkende beursstijging te zijn. En zolang zij op grote schaal geld laten stromen richting de financiële markten, lijken de beren kansloos te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)