Een gewaagde uitspraak die werkelijkheid kan worden. Bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs vermoeden ze dat een vaccin tegen COVID-19 ervoor kan zorgen dat beleggers en investeerders hun techaandelen van de hand zullen doen. Specifiek aandelen van technologiebedrijven omdat deze sector profiteert van een wereld in lockdown. De analisten hebben het dan voornamelijk over de FAANG+ bedrijven.

Het lijkt een contradictie maar de analisten van Goldman Sachs denken dat een vaccin in het nadeel zal spelen van technologiebedrijven. Hoewel een werkend vaccin de Amerikaanse economie een flinke duw in de rug zou geven, zullen technologiebedrijven er niet beter van worden. Het valt de analisten op de de lockdown net in het voordeel speelt van bedrijven zoals Amazon, Facebook, Netflix, Apple, etc…

In een rapport meldde de zakenbank dat de kans toeneemt dat de FDA een vaccin zal goedkeuren eind dit jaar en dat deze beschikbaar zal zijn mid-2021. Dit zou goed nieuws zijn voor de economie en tal van sectoren, zoals bijvoorbeeld de financiële sector. Een vaccin betekent dat de economie terug op volle kracht kan draaien omdat mensen terug buiten mogen.

FAANG

Maar een grote impact op de aandelenmarkten gaat waarschijnlijk uitblijven. Ze vermoeden dat de S&P 500 slechts met 2 procent zal stijgen tegen het einde van dit jaar. De Nasdaq zou het zelfs moeilijk gaan krijgen omdat de aandelen van de leidende bedrijven van deze index vermoedelijk gaan dalen. Aandelen van Facebook, Amazon, Netflix, etc… zijn tijdens de crisis hard gestegen en profiteren net van de verhoogde activiteit van consumenten in lockdown.

De analisten van Goldman Sachs wezen er in het rapport ook op dat de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen de markten eveneens op zijn kop zou kunnen zetten, aangezien investeerders proberen te achterhalen wat de resultaten zullen betekenen inzake belastingen, overheidsuitgavenplannen en de waarde van de dollar.

Bronnen: CNN

Foto: Wikimedia

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.