WhatsApp concurrent Telegram haalde volgens de CoinDesk ICO Tracker $850 miljoen op via een pre-sale ICO. Dit is veruit de grootste ICO die tot nu toe heeft plaatsgevonden. Dit geld moet voor een betere financiële structuur en verdere expansie zorgen voor Telegram.

Met een opgehaald kapitaal van $850 miljoen is Telegram vele malen groter dan de grootste ICOs van vorig jaar. Tot nu toe stond Tezos op de eerste plaats, met $232 miljoen, gevolgd door Filecoin ($200 miljoen) en Bancor ($150 miljoen). Geen van deze projecten konden al potten breken tot nu toe.

In een SEC nota stond het volgende betreffende de ICO van Telegram:

“The development of the TON Blockchain, the development and maintenance of Telegram Messenger and the other purposes described in the offering materials.”

Telegram werd in 2013 opgericht door 2 Russische broers, Pavel en Nikolai Durov. Telegram sukkelt met hoge operationele kosten. Deze ICO moet Telegram financieel veilig stellen voor de komende jaren en voor de nodige uitbreidingen zorgen.

Zo wil Telegram via zijn tokens “grams” een netwerk van real-time betalingen met lage kosten ontwikkelen en een platform voor een gedecentraliseerde opslag van identiteitsgegevens en andere data.

Bron: CoinDesk

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>