Analist Tom Lee van Fundstrat Global Advisors LLC heeft zich de afgelopen maanden weten te ontpoppen tot een zogenoemde ‘Bitcoin Bull’. Lee is niet bepaald geschrokken van de recente daling bij de grootste digitale munt ter wereld en rekent spoedig op nieuwe recordstanden.

Op 18 december wist de Bitcoin een top neer te zetten rond de grens van 20.000 dollar. Vanaf dat punt gemeten kelderde de koers met meer dan 70%. Uiteindelijk werd er een bodem neergezet op 6 februari en op dit moment bewegen we weer rond de grens van 10.000 dollar.

Bitcoin zet een V-bodem neer

Lee laat weten dat de Bitcoin tijdens voorgaande dalingen in het meest van de gevallen te maken had met een uiteindelijke ‘V-bodem’. En Lee ziet eenzelfde scenario op dit moment ook verschijnen op de grafiek van de Bitcoin.

Daarnaast laat hij weten dat het herstel bij de grootste digitale munt ter wereld normaliter 1,7 keer de duur van de daling inneemt. Vanuit die gedachte zou de Bitcoin rond het midden van het jaar een nieuwe recordkoers kunnen bereiken. Lee is in ieder geval hoopgevend gestemd.