De eerste vijf maanden van 2018 zijn dramatisch verlopen voor de Bitcoin. De digitale munt moest in die korte periode al meer dan de helft van haar waarde inleveren. En dat was voor velen toch wel een verrassing, aangezien de digitale munt de absolute winnaar van 2017 was. Deze koersdaling heeft overigens grote gevolgen gehad voor de populariteit van de Bitcoin.

De cryptosector verschijnt dit jaar voornamelijk negatief in het nieuws. De feestvreugde heeft plaats moeten maken voor pessimisme en dat pessimisme werd tijdens de afgelopen twee weken extra gevoed door diverse berichten over hacks. Toch is dat eigenlijk geen nieuws te noemen voor de cryptobeleggers onder ons die al wat langer meelopen. Zij weten immers hoe de vork in zijn steel steekt.

Verliest de Bitcoin zijn glans?

Terwijl de Bitcoin aan het einde van 2017 nog een ‘hot item’ was, is de populariteit op dit moment ver te zoeken. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, te zien dat het aantal zoekopdrachten naar de Bitcoin in vijf maanden tijd gedaald is met 90%. De daling van de populariteit van de Bitcoin is dus nog groter dan de koersdaling zelf.

Voor de doorgewinterde Bitcoinbeleggers hoeft dit overigens geen slecht nieuws te betekenen. Voornamelijk de mensen die aan het einde van vorig jaar hun geluk probeerden te beproeven binnen de cryptosector, verlaten nu met de staart tussen de benen het cryptoveld. Het kaf wordt dus van het koren gescheiden.