Dinsdag is een goede beursdag, aandelen in Europa gaan een flink pak hoger en in de Verenigde Staten van Amerika wijzen de futures erop dat de beursdag hier ook donkergroen zal kleuren. De reden voor de stijging heeft te maken met de ontwikkeling van een vaccin dat gebruikt kan worden in de strijd tegen COVID-19. Beleggers hebben nieuwe moed gevonden om in aandelen te stappen en zijn terug positief over de wereldeconomie.

De Europese aandelenmarkten beleven een positieve beursdag en het ziet er naar uit dat ook de Amerikanen een goede dag voor de boeg hebben. Het sentiment zit goed vandaag en dat heeft te maken met het Amerikaanse biotechbedrijf Novavax. Zij zijn maandag gestart met het testen van een coronavaccin op mensen. Een oplossing voor COVID-19 komt steeds dichterbij.

Ook Moderna publiceerde vorige week dat hun vaccin positieve testresultaten wist te halen. Bij 45 deelnemers waren er antilichamen gevonden na toediening van het vaccin. Het nieuws over een mogelijk vaccin geeft aandelen vleugels want als er effectief een werkend vaccin komt, dan betekent dit dat de wereldeconomie weer aan de volle 100 procent gaat kunnen draaien.

Toestand

Toch is het niet alleen rozengeur en maneschijn op de financiële markten. Het positieve sentiment wordt nog steeds onderdrukt door de moeilijke verstandhouding tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Sinds COVID-19 zijn de spanningen opnieuw toegenomen.

Next month we will know Bank stress test results; whether oil prices are a bounce or something more sustained; and if we have moved out of COVID season or into a second wave.

Volgens Christopher Harvey, strateeg bij Wells Fargo, gaat volgende maand veel duidelijk worden. Verschillende resultaten en rapporten zullen ons een beeld geven over de huidige toestand. Indien blijkt dat de schade beter meevalt dan we hadden verwacht, dan zou dat kunnen betekenen dat we gestaag zullen gaan herstellen en dat beleggers en investeerders meer richting aandelen zullen gaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>