De ‘COVID relief bill’ waarover de Amerikaanse politici het deze week eens zijn geraakt, is volgens president Donald Trump onvoldoende om de Amerikaanse economie te ondersteunen. In het huidige pakket van 900 miljard dollar zitten ‘stimulus checks’ van 600 dollar per persoon. President Trump vindt 2000 dollar per persoon meer geschikt.

Het langverwachte stimuluspakket voor de Amerikaanse economie werd begin deze week goedgekeurd. Er zal 900 miljard dollar worden aangewend om de economische schade door de coronapandemie te neutraliseren. Verrassend genoeg is niet iedereen tevreden, president Trump reageerde via Twitter dat het huidige pakket ‘een schande is’.

 

De ‘relief bill’ die op zijn bureau is beland om te ondertekenen, is niet wat hij in in gedachten had. De ‘stimulus checks’ van 600 dollar per persoon zijn meer dan onvoldoende, aldus Trump. Hij ziet dit bedrag liever oplopen naar 2000 dollar per persoon of 4000 dollar per koppel.

Hiermee gaat hij in tegen zijn eigen partij en tegen Mitch McConnell. Deze laatste was eerst niet te vinden voor ‘checks’. Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en aartsvijand van president Trump, is zelfs akkoord met deze stelling is steunt het voorstel van Trump.

Democrats are ready to bring this to the Floor this week by unanimous consent. Let’s do it!

Nieuwe poging

Er wordt nu gekeken of deze duurdere ‘stimulus checks’ alsnog kunnen worden opgenomen in de ‘relief bill’ deze week. Het enige struikelblok zullen de Republikeinen zijn, wat vreemd is gezien hun eigen president een voorstander is van deze stimuerlingscheques.

De Amerikaanse bevolking zal in ieder geval zeer dankbaar zijn mochten ze 2000 dollar per persoon krijgen. Ook beleggers en investeeders zien dit graag gebeuren want bij het eerste rondje stimulus in maart vloeide er veel geld van deze cheques naar de aandelenmarkten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>