Tijdens de voorbijgaande handelsweken wisten de wereldwijde beurzen verder in waarde te stijgen. Op Wall Street werden er zelfs weer nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. En dat kan een belangrijk teken zijn, want normaliter weten de beurzen beter te presteren nadat recordkoersen bereikt zijn.

De laatste handelsdagen van het jaar zijn aangebroken. Traditiegetrouw wordt er dan alvast vooruitgekeken naar het nieuwe beursjaar. De meeste analisten zijn optimistisch gestemd over het jaar 2021. Het economische herstel moet er voor zorgen dat de beurzen nog verder in waarde weten te stijgen.

Beurzen kunnen profiteren van de recordregen

Uit onderzoek van J.P. Morgan blijkt dat de beurzen met name vaak goede zaken weten te doen op het moment dat er onlangs nog recordkoersen op de borden getoverd zijn. Op de bovenstaande staafgrafiek zijn de onderzoeksresultaten van de Amerikaanse zakenbank in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index gemiddeld gezien beter weet te presteren nadat er recordkoersen bereikt zijn. Met name de resultaten over een periode van 3 jaar gemeten zien er indrukwekkend uit.

Uiteraard bieden recordkoersen geen enkele garantie voor een verdere beursstijging, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren de komende maanden in het voordeel zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar