Wat maar weinig beleggers weten is dat er tijdens de afgelopen jaren een sterke correlatie is ontstaan tussen de prijs van timmerhout en de koers van de Amerikaanse indices. Tijdens de afgelopen jaren zijn in het bijzonder de bodems bij de prijs van timmerhout van groot belang geweest voor Wall Street. En mogelijk is er recent opnieuw een belangrijke bodem neergezet.

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft het verband tussen Wall Street en de prijs van timmerhout uitvoerig bestudeerd. Hij deelde via Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de twee meest recente bodems bij de prijs van timmerhout van cruciaal belang waren voor Wall Street. Dit waren namelijk de bodems van 2009 en 2016. Tijdens beide keren wist Wall Street een belangrijke bodem neer te zetten en volgde er uiteindelijk een indrukwekkende beursrally.

Beleggers moeten de bodem bij deze grondstof in de gaten houden

Kimble laat weten dat de prijs van timmerhout het de afgelopen 12 maanden niet gemakkelijk heeft gehad. In mei vorig jaar wist deze grondstof immers een hoogtepunt te bereiken en daarop volgde een pijnlijke koersdaling. Onlangs wist de grondstof echter een stevige bodem neer te zetten rond de steunlijn die al sinds het jaar 2009 intact is. En op dit moment is de prijs van timmerhout zelfs dicht bij een opwaartse uitbraak.

Mocht de bodem bij deze grondstof intact blijven, dan kan dat volgens Kimble goed nieuws betekenen voor Wall Street. Tenminste, indien de correlatie tussen deze grondstof en Wall Street ook nu intact blijft.