Brent-olie wist de afgelopen week de grens van 60 dollar te doorbreken. Door deze uitbraak hadden we te maken met de hoogste notering in meer dan twee jaar tijd. Ook ruwe olie wist goede zaken te doen en beweegt op dit moment rond de hoogste notering van dit jaar (die behaald werd in januari 2017).

Het optimisme binnen de oliemarkt is weer volledig terug. De euforische stemming wordt enerzijds gevoed door de poging van de OPEC-organisatie om de productiebeperkingen te verlengen en anderzijds door de spanningen tussen Irak en de Koerden.

De oliemarkt doet goede zaken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de gigantische ‘run’ te zien die zowel Brent als ruwe olie de afgelopen maanden hebben mogen meemaken. Met name Brent-olie wist de afgelopen tijd in positieve zin op te vallen.

Volgens John Kilduff, werkzaam bij Again Capital LLC, speelt Saoedi-Arabië op dit moment een belangrijke rol binnen de stijgende trend bij de olieprijs. Zo ondersteunde de kroonprins Mohammed bin Salman afgelopen week het idee om de productiebeperkingen te verlengen. Aangezien Saoedi-Arabië een van de belangrijkste olielanden is, is dit volgens Kilduff een erg sterk teken. Daarnaast lijkt het er niet op dat Irak en de Koerden binnen afzienbare tijd een oplossing zullen gaan vinden.

Beide elementen zijn uiteraard erg ‘Bullish’ voor de olieprijs.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>