Beleggers hebben er op een of andere manier hun buik vol van. En begrijp ons niet verkeerd; we snappen dit maar al te goed. Grondstoffen zijn een volatiel segment, een ‘high beta’ onderdeel in de markt. Je moet soms over stalen zenuwen beschikken, om grondstoffen toe te laten in je vermogen. Maar wie de volatiliteit de baas kan, die mag op langere termijn superieure rendementen verwachten.

Neem bijvoorbeeld olie. Iedereen schreeuwt momenteel weer moord en brand omdat de prijs van de energiegrondstof een flink duik neemt. Maar iedereen is blijkbaar alweer vergeten dat olie 3 jaar geleden nog verhandeld werd aan 30 USD per vat, en vandaag rond 60 USD noteert.

Hetzelfde gaat op voor de industriële metalen.

Koper was 3 jaar geleden te koop voor minder dan 2 USD per pond. Vandaag betaal je richting 3 USD voor het rode metaal.

Hetzelfde geldt ook voor sommige granen. Tarwe was 3 jaar geleden nog te koop voor minder dan 4 USD per bushel. Vandaag betaal je bijna 6 USD voor de graansoort.

En dat gaat zo maar door.

Natuurlijk niet alle grondstoffen deden tot op heden wat ervan verwacht werd. Bijvoorbeeld de edelmetalen goud en zilver blijven achter op de sector. Maar ook hier zal het wachten beloond worden.

Dat weten we gewoon, omdat deze week opnieuw een beloning voor het wachten aan ons werd uitgereikt.

De prijs van Natural Gas brak eindelijk, na vele jaren, uit het zijwaartse prijskanaal. Vandaag zet de prijs van NatGas het zelfs op een drafje, met +12% intraday.

Op de volgende grafiek kan u goed zien, wat we precies bedoelen.

U ziet dat de prijs van Natural Gas al tijden tussen 2,5 USD en 3 USD MMBtu werd verhandeld, maar dat in de afgelopen weken eindelijk de doorbraak werd geforceerd.

Inmiddels is het hek van de dam en staat NatGas op 4,5 USD. In een mum van tijd!

Dat is wat grondstoffen doen voor beleggers, die geduld hebben. Plots komen de bijzondere winsten dan uit de lucht gevallen.

En u begrijpt ook wel, niemand kan dit soort beweging timen. Je hebt geen andere keuze dan in de grondstof te investeren, alvorens de versnelling omhoog wordt ingezet.

Anders kom je hopeloos te laat.

Bron: Gratis Nieuwsbrief Slim Beleggen. Schrijf je hier in >>

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>