Tien jaar geleden nam Microsoft een bescheiden belang in Facebook. Op dat moment kende Facebook nog ‘slechts’ 50 miljoen actieve gebruikers. Inmiddels is het sociale platform uitgegroeid naar 2 miljard actieve gebruikers. Heeft Microsoft geprofiteerd van deze gigantische gebruikersstijging?

In het jaar 2012 kreeg Facebook officieel een notering op Wall Street. Nog net voor de beursgang wist Facebook het sociale platform Instagram in te lijven. De eerste beursmaanden verliepen voor Facebook niet vlekkeloos, want het aandeel kreeg gedurende die periode nog de nodige klappen te verwerken. Vanaf het jaar 2013 begon de Facebook-trein pas echt op gang te komen en op dit moment noteert het aandeel flink hoger.

Het belang van Microsoft in Facebook bedraagt slechts 1%

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Recode, is te zien dat het aandeel Microsoft de afgelopen jaren een soortgelijk pad heeft bewandeld als het aandeel Facebook. Toch zal dit hoogstwaarschijnlijk eerder toeval zijn dan dat het te wijten is aan het belang dat Microsoft in Facebook heeft. Uiteraard profiteert Microsoft als Facebook goede zaken weet te doen, maar het belang bedraagt slechts 1%.

Deze grafiek maakt wel duidelijk dat beide techgiganten de afgelopen jaren een buitengewone prestatie hebben neergezet.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger