Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die durven te speculeren op een beursdaling. Tijdens de afgelopen handelsmaanden zijn de meeste ‘shorters’ van de markt verdreven. Deze week wist zelfs de Put/Call Ratio te dalen naar het laagste niveau ooit. Beleggers hoeven hier echter niet trots op te zijn.

De aandelenmarkten weten vooralsnog goed te blijven liggen. De Amerikaanse beurzen zijn op dit moment niet ver verwijderd meer van nieuwe recordkoersen. De Nasdaq 100 index weet daarnaast al wekenlang met records te strooien.

Keren de beren binnenkort terug op het speelveld?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat het 50-daagsgemiddelde bij de Put/Call Ratio deze week wist te dalen naar het laagste niveau ooit. Nog nooit eerder waren er gedurende 50 handelsdagen tijd zo weinig ‘shorters’ op de markt te bespeuren. De voorgaande keren dat er sprake was van een soortgelijk niveau was in de jaren 2004 en 2011. Tijdens beide keren werden de aandelenmarkten niet veel later geconfronteerd met een beurscorrectie.

Moeten we nu rekening houden met een nieuwe beurscorrectie?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar