De meeste aandelenmarkten zijn tijdens de afgelopen weken geconfronteerd met de eerste serieuze correctie van het jaar. Sinds de bodem van eind december was er bij de meeste indices sprake van één rechte beweging omhoog. Maar, aan die trend is dus onlangs een einde gekomen. Is deze beurscorrectie reden om in paniek te raken?

Tijdens de laatste handelsdag van de week wist Donald Trump extra olie op het handelsvuur te gooien. Mexico is immers de volgende in het handelsrijtje van Trump die geconfronteerd wordt met Amerikaanse importtarieven. En dat hebben de Mexicanen volgens Trump te danken aan het disfunctioneren van het migratiebeleid. En daar moeten ze volgens de president van de VS voor gestraft worden.

Mogen beleggers vertrouwen hebben in de toekomst van de beurzen?

Op weekbasis gemeten moesten de meeste aandelenmarkten flink terrein inleveren. En mede daarom beginnen steeds meer beleggers in paniek te raken. Tevens zetten de speculanten massaal in op een verdere beursdaling. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, te zien dat de Put/Call ratio is gestegen naar het hoogste niveau sinds 24 december.

Mogelijk moeten beleggers juist nu optimistisch raken over de toekomstkansen van de beurzen. In het verleden wist Wall Street immers meermaals een stevige bodem te bereiken nadat de Put/Call ratio een extreem hoog niveau wist te bereiken.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.