De CEO van BlackRock is er zeker van, we zullen dit jaar opnieuw een rally zien op de aandelenmarkten. Hij zei ook dat de rally minder robuust gaat zijn dan in 2020 maar dat beleggers en investeerders dit jaar wel mooie ‘returns’ zullen zien op hun beleggingen. De grootste drijfveer voor hogere beurskoersen is het wereldwijde herstel van de economie en de sterkte stijging van de ‘pent-up demand’ bij consumenten.

Larry Fink, CEO van de zakenbank BlackRock, heeft zijn licht geworpen op het beursjaar 2021. Hij verwacht dat de aandelenmarkten nog voldoende ruimte hebben om te stijgen dit jaar. Een rally zit er volgens hem zeker in echter mogen beleggers en investeerders niet verwachten dat de rally even hard zal gaan als vorig jaar. Maar de rendementen zullen wederom mooi zijn.

I think we’re going to continue to see the market to be strong into 2021, probably not as strong as we saw in the fourth quarter or the third quarter last year.

De S&P 500 steeg in 2020 met 20 procent van 1 juli tot en met 31 december. De stijging was er dankzij het optimisme over het herstel van de wereldeconomie na de pandemie. Ook dit blijft de grootste katalysator voor stijgende beurskoersen dit jaar. De CEO van BlackRock beweert ook dat beleggers en investeerders ‘under-invested’ zijn en dat aandelen nog altijd de beste manier zijn om het meeste rendement mee te halen.

We are persistently seeing investors worldwide under-invested, not over-invested, in long-term assets, and the best source of long-term assets are equities and many asset categories in the private area.

Tweede jaarhelft

Vooral de lage intrestvoeten en het soepele monetaire beleid van de Federal Reserve zullen beleggers en investeerders richting de beurzen duwen. Fink verwacht dat de tweede jaarhelft gunstiger gaat zijn dan de eerste jaarhelft, vooral omdat er tijdens Q3 en Q4 waarschijnlijk betere bedrijfsresultaten en groeicijfers gepubliceerd zullen worden.

Door de uitrol van de vaccins zal het aantal besmettingen wereldwijd gaan dalen. Hierdoor kunnen landen hun maatregelen opheffen waardoor economieën opnieuw kunnen terugkeren naar hun normale toestand. En dat zal het vertrouwen onder beleggers een ‘boost’ geven.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>