Op het moment dat beleggers vertrouwen hebben in de aandelenmarkten, zijn ze sneller geneigd om te beleggen in zogenoemde ‘Small Caps’ dan in tijden van tegenspoed. En dat is logisch, want deze ‘kleine aandelen’ reageren vaak heftiger op het aanwezige marktsentiment (in positieve en negatieve zin). Tijdens de laatste jaren heeft een groot deel van de beleggers echter haar small cap aandelen ingewisseld voor large cap aandelen.

Als we het over ‘Small Caps’ hebben dan gaat het om relatief kleine aandelen die verhandelbaar zijn op de beurzen. In Amerika zitten deze kleinere aandelen verpakt in de Russell 2000 index. In Nederland gaat het in dit geval bijvoorbeeld om aandelen afkomstig uit de AMX of ASX index. Deze ‘kleine aandelen’ weten vaak goede zaken te doen op het moment dat er een Bullish marktsentiment heerst.

Beleggers geven de voorkeur aan Large Caps

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CharlieBilello, is te zien dat de Amerikaanse Small Cap aandelen op dit moment niet meer zo geliefd zijn bij beleggers. Tenminste, in verhouding tot de Large Cap aandelen. Zo is de Small Caps versus Large Caps ratio gedaald naar het laagste niveau sinds 2003.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse beurzen rond haar records bewegen, geeft het overgrote deel van de beleggers dus de voorkeur aan de grote aandelen. En dat zien we normaal gesproken juist in tijden van beurstegenspoed.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.