Een ‘vreemde’ uitspraak van hedgefondsmanager en miljardair Ray Dalio. Hij beweert namelijk dat COVID-19 voor een nieuwe en frisse start zal zorgen en een kantelpunt heeft gecreëerd. Vooral op vlak van sociale zekerheid en dergelijke, veel landen beseffen nu des te meer dat een sociaal vangnet eigenlijk noodzakelijk is. Maar uiteraard ook op economisch vlak.

Tijdens een interview zei Ray Dalio, hedgefondsmanager en oprichter van Brightwater Associates, dat het virus een zware tol heeft geëist op menselijk en economisch vlak maar dat dit wellicht op lange termijn veel goeds gaat opleveren gezien de bredere historische context.

Als hij de pandemie vergelijkt met andere zware economische tijden, zoals de ‘Great Depression’, dan is deze crisis volgens hem nog vrij gemakkelijk te verteren. Het stelt ons in staat om een globale herstructurering door te voeren zodat we er allemaal bij gebaat zijn.

The human capacity to adapt and invent and come out of this is much greater.

Toekomst

Dalio zei dat, ondanks het leed, de besmettingen en de doden, mensen enthousiast moeten zijn over de fase waarin we ons bevinden. Er hebben bijvoorbeeld nog nooit zoveel mensen van thuis uit gewerkt door COVID-19. Het opent misschien de ogen van werkgevers waardoor er in de toekomst meer van thuis uit gewerkt zal worden, om nu maar een klein voorbeeld te geven.

I would say understanding your thinking skills, or using digital support mechanisms for thinking, would be the most valuable skill.

Net zoals bij elke crisis of oorlog, vloeit er meestal ook iets positiefs uit de gebeurtenis. Met COVID-19 zal dit volgens Dalio niet anders zijn. De manier waarop we omgaan met elkaar, de inventiviteit van bedrijven en noem maar op, zullen de toekomst een nieuwe vorm geven.

Bronnen: CNBC

Foto: Web Summit – Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger