Te midden van toenemende zorgen over de stijgende rentetarieven en inflatieniveaus zei miljardair investeerder Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates, dat hij de voorkeur geeft aan contant geld en geen obligaties wil bezitten.

Dalio’s visie

Dalio’s advies komt op een moment waarop de rente op de 30-daagse Amerikaanse schatkistbiljetten stijgt tot boven de 5%, terwijl investeerders slechts 4% kunnen krijgen op certificaten van deposito en hoogrentende spaarrekeningen.

Dalio gaf het volgende aan:

Tijdelijk, op dit moment, denk ik dat contant geld goed is … en de rentetarieven zijn in orde

Hij benadrukt dat de huidige lage rentetarieven waarschijnlijk niet op de lange termijn zullen aanhouden, wat investeerders voor uitdagingen kan stellen.

Het vermijden van schuldpapier, zoals obligaties, is volgens Dalio cruciaal, vooral wanneer schulden een groot deel van een economie uitmaken. Hij waarschuwt dat dit de problemen kan verergeren en versnellen.

Analisten delen Dalio’s prognose

Analisten delen Dalio’s zorgen en voorspellen dat stijgende rentetarieven en inflatie de rendementen op obligaties kunnen verminderen, wat leidt tot verlies voor beleggers.

Dalio moedigt investeerders aan om niet te worden verleid door recente marktrendementen, omdat deze niet noodzakelijkerwijs de beste investeringsmogelijkheden vertegenwoordigen. Hij verwacht dat de marktomstandigheden zullen veranderen.

Bron: CNBC
Foto: iStock