Senator Sherrod Brown, de voorzitter van de Senate Banking Committee in de Verenigde Staten, heeft een belangrijke oproep gedaan aan overheidsinstanties om meer transparantie en bescherming te bieden aan investeerders in de crypto-industrie.

Senator Brown roept om actie

In een brief aan het ministerie van Financiën, de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft Senator Brown benadrukt dat er actie nodig is om de cryptomarkt veiliger te maken voor investeerders. Hij zegt:

Ik vraag uw agentschappen om hun bevoegdheden te beoordelen en te evalueren hoe we kunnen voortbouwen op onze bestaande regels om de tekortkomingen aan te pakken die we hebben waargenomen in digitale activa en platforms.

Senator Brown waarschuwt dat de cryptosector niet bereid is om zichzelf te reguleren en dat investeerders vaak in het duister tasten:

Het is veel gemakkelijker om winst te maken wanneer klanten in het ongewisse worden gelaten. Daarom verzetten crypto-bedrijven zich tegen echte transparantie en proberen ze Amerikanen te dwingen om genoegen te nemen met onvoldoende, zelfdienende openbaarmakingen die inherent zijn aan de industrie.

Hoe bekijkt de SEC de situatie?

Ondertussen is SEC-voorzitter Gary Gensler van mening dat bestaande effectenwetten van toepassing zijn op crypto, wat betekent dat veel cryptocurrency-bedrijven momenteel niet voldoen en kwetsbaar zijn voor handhaving door zijn agentschap.

Hoewel Brown de recente handhavingsmaatregelen van de SEC tegen crypto heeft geprezen, benadrukt hij dat er behoefte is aan meer regels en openheid, zelfs als het Congres nog geen concrete wetgeving heeft voorgesteld. Hij suggereert niet expliciet nieuwe wetgeving, maar benadrukt dat het Congres moet samenwerken om Amerikanen van de nodige informatie te voorzien.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock