De handelsweek begon goed maandag met Amerikaanse beursindexen die donkergroen noteerden. De Nasdaq maakte zelfs een sprong van meer dan 3 procent. Beleggers en investeerders hopen op een rebound naar hogere koersen, echter vreest Jeremy Siegel dat de rebound van korte duur zal zijn. Hoge rentes en de inflatie zijn immers nog altijd aanwezig.

Een sterke prestatie van de Amerikaanse hoofdindexen op maandag. De S&P 500 maakte een sprong van 1,42 procent en de Nasdaq herstelde met maar liefst 3,69 procent. Beleggers en investeerders hopen op een ommekeer op de beurzen richting nieuwe recordkoersen. Maar Jeremy Siegel, professor aan de Wharton School, vreest dat de heropleving van korte duur is.

I’ve been extremely bullish here for nine months. This stock market still has a way to go up.

Bullish op lange termijn

Siegel is heel bullish en denkt dat de aandelenmarkten dit jaar nog veel potentieel hebben om te stijgen. Maar hij blijft realistisch en verwacht dat de hogere inflatie en de stijgende rentes op de staatsobligaties voor neerwaartse druk zullen blijven zorgen op de aandelenmarkten.

I don’t think they’re going to do badly. We’re not going to have a crash like we had 20 years ago at all. But I think the outperformers are going to be basically non-tech over the next six to 12 months.

Dat is zijn visie op ‘korte termijn’ want voor de langere termijn verwacht hij dat de Dow Jones een nieuw record van 35.000 punten zal bereiken, oftewel 10 procent hoger dan de index momenteel noteert. Over het algemeen is Siegel dus optimistisch over de Amerikaanse aandelenmarkten maar verwacht dus dat de huidige rebound van korte duur is.

Bronnen: CNBC

Foto: MacGyverNRW – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>