De Amerikaanse economie gaat een recessie vermijden dit jaar, dat beweert althans Ariel Investments voorzitter John Rogers. Hij verwacht dat de Federal Reserve hun rentebeleid gaat versoepelen door de gunstige inflatierapporten waardoor beleggers en investeerders terugkeren naar de markten met een sterke rally als gevolg. 

Er zijn steeds meer positieve berichten over de Amerikaanse economie en de vooruitzichten op de beurzen. John Rogers, voorzitter van Ariel Investments, verwacht zelfs dat de Federal Reserve een recessie gaat kunnen vermijden gezien de inflatie aan het afkoelen is. Hierdoor kan het rentebeleid versoepeld worden en dat heeft grote gevolgen voor de aandelenmarkten.

Rogers verwacht dat de Dow Jones Industrial Average met 10 procent gaat stijgen dit jaar en de S&P 500 zelfs nog meer. Vorig jaar wist hij te voorspellen dat de inflatie sterk zou stijgen en dat de bitcoin in elkaar zou stuiken. Volgens hem is het ergste achter de rug.

We are much more optimistic today than a year ago. The Fed is doing the right things when it comes to money supply.

Recessie

Zijn visie wordt niet door iedereen gedeeld. Begin deze week zeiden drie topeconomen nog dat ze een milde recessie verwachten dit jaar. Professor Randall Kroszner voorspelt dat de Federal Reserve de rentes gaat verhogen tot 5,5 procent dit jaar en dat er niet meteen sprake zal zijn van een versoepeling van het rentebeleid, hetgeen waar de markten zo hard naar snakken.

Rogers ziet het dus anders en beweert dat Amerikaanse aandelen ‘the place to be’ zijn dit jaar gezien de robuustheid van de economie. Over China is hij voorzichtiger gezien de problemen met hun vastgoedsector. En over bitcoin blijft hij negatief en voorspelt zelfs dat de digitale munt nog dieper kan zakken de komende weken en maanden.

Bronnen: Isis Almeida – Yahoo Finance

Foto: ccPixs.comFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>