Er is geen ontkomen aan, de recessie zal er komen en het zal zich verspreiden in verschillende delen van de economie. Dat zijn de woorden van Peter Boockvar, CIO bij Bleakley Advisory Group. De economische vertraging gaat een impact hebben op de bedrijfsresultaten en dat is wat men nog niet beseft. Boockvar waarschuwt voor gevaar in de nabije toekomst.

Uit het laatste rapport over de huizenmarkt en de maakindustrie in de Verenigde Staten van Amerika blijkt dat de recessie zich snel aan het verspreiden is naar andere delen van de economie. CIO bij Bleakley Advisory Group Peter Boockvar vreest dat de impact op de bedrijfsresultaten van ‘corporate America’ groot gaat zijn.

People are not being sensitive enough to this economic slowdown and what it’s going to be mean for corporate earnings and profit margins.

De National Association of Home Builders/Wells Fargo Housing Market Index is in augustus gedaald onder de nul. Dat is nu al de achtste maand op rij dat het vertrouwen binnen deze sector daalt. Volgens NAHB hoofdeconoom Robert Dietz nemen de kosten in de bouw- en huizensector fors toe door de renteverhogingen van de Federal Reserve.

If you look at previous rate hiking cycles, it was lower and lower levels of a Fed funds rate that started to break things. But each successive rate hiking cycle ended before the previous one because something broke. So, now we start getting into dangerous territory where things are at risk of breaking.

Markten

Maandag was er een tweede ontmoedigend rapport, namelijk de New York Fed’s Empire State Manufacturing Survey. Dit cijfer daalde naar 42 punten, alles onder de 50 punten duidt op een krimp. Toch wisten de Amerikaanse beursindexen de handelsdag groen af te sluiten maandag. Boockvar waarschuwt dat de rally op de markten van korte duur zal zijn.

Hij is echter ‘bullish’ op grondstoffen en waarde-aandelen, ondanks de terugval van deze segmenten omwille van de zorg dat de vraag aan het afnemen is. Boockvar denkt niet dat dit een probleem is gezien de uitdagingen langs de aanbodzijde aanwezig blijven.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>