Tijdens de eerste drie maanden van dit beursjaar zijn de aandelenmarkten blootgesteld aan de nodige beweeglijkheid. Voor veel beleggers was dit even wennen, want het beursjaar 2021 verliep vlekkeloos. De toegenomen volatiliteit had ook effect op de IPO-markt. Een recordaantal beursgangen werden immers tijdens de afgelopen maand ingetrokken. En mogelijk betekent dat juist goed nieuws voor de beurzen.

Bedrijven die voor de eerste keer de weg naar de beursvloer weten te bewandelen, zijn over het algemeen gebaat bij een gunstig beursklimaat. Op het moment dat bedrijven merken dat beleggers angstig zijn zullen ze derhalve hun beursgang, ook wel IPO genoemd, uitstellen. En daar was tijdens de afgelopen maand massaal sprake van. Aan het begin van maart zag de beurstoekomst er ineens een stuk minder rooskleurig uit en op Wall Street werd als reactie hierop een recordaantal beursgangen ingetrokken.

Beleggers kunnen profiteren van de huidige pessimistische stemming

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat beleggers mogelijk helemaal niet teleurgesteld hoeven te zijn over de beursgangen die voorlopig opgeschort zijn. Tijdens de voorgaande keren dat er immers sprake was van een vergelijkbaar aantal ingetrokken beursgangen, wisten de beurzen niet veel later een stevige bodem neer te zetten. In het jaar 2009 wist dit zelfs te leiden tot het startsein van een nieuwe imposante Bull Market.

Warren Buffett leert ons dat je hebzuchtig moet zijn als anderen angstig zijn. En niet alleen beleggers waren een maand geleden nog angstig, ook de toekomstige beursgenoteerde bedrijven waren dat. En gezien dat pessimistische sentiment is het wellicht niet zo verwonderlijk dat de beurzen vandaag de dag aanzienlijk hoger noteren dan de bodem van begin maart. Mogelijk gaat de geschiedenis zich dus opnieuw herhalen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.