Tijdens de afgelopen jaren wisten de FAANG-aandelen extreem goede zaken te doen. In dit geval hebben we het over de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Sinds de bodem van vorig jaar dragen deze aandelen in het bijzonder de beursrally op Wall Street. En ook vandaag de dag staan deze aandelen nog steeds bij beleggers in de spotlights.

De beleggers die enkele jaren geleden in de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google hebben geïnvesteerd, zitten nu opgescheept met forse koerswinsten. Tijdens de afgelopen beursjaren wisten deze aandelen immers stevig in waarde te stijgen. En ook na de coronacrash van vorig jaar wisten juist deze aandelen razendsnel de koersschade te herstellen.

FAANG-aandelen bepalen de richting van de S&P 500 index

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bianco Research, is te zien dat de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google gezamenlijk voor ruim 24,5% de richting van de S&P 500 index bepalen. De gecombineerde marktwaarde is immers gelijk aan 24,5% van de beurswaarde van de toonaangevende Amerikaanse beurs.

Op de grafiek is ook te zien dat het voor het eerst is sinds het jaar 1969 dat de 5 grootste aandelen binnen de index zo’n grote rol vervullen. Wat dat betreft kun je dus stellen dat de dominantie van deze aandelen bijzonder te noemen is. En vooralsnog lijkt daar ook weinig verandering in te komen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar