The Reddit Army lijkt weer terug van weggeweest. Een weinig bekend aandeel in Hong Kong lijkt de nieuwe obsessie geworden van de beleggers op het populaire Reddit forum WallStreetBets. Het aandeel van AMTD Digital steegs sinds zijn IPO minder dan een maand geleden met 21 000%.

De aandelen van AMTD zijn de afgelopen week alleen al met bijna 3 000% gestegen. Op dinsdag steeg het opnieuw met 126%. Het bedrijf debuteerde op 15 juli op de New York Stock Exchange. De introductieprijs was $7,80. Sindsdien steeg het aandeel in korte tijd tot $1 679.

AMTD is een startup die financiële diensten aanbiedt. Het bedrijf is een onderdeel van AMTD Idea Group, een investeringsbank die gevestigd is in Hong Kong. De eenheid werd opgericht in 2019 en levert fintech-diensten in Azië, waaronder een virtuele bank genaamd Airstar.

AMTD Digital draaide vorig jaar iets meer dan $25 miljoen omzet. Aan de prijs van $1 600 per aandeel was het bedrijf echter meer dan $310 miljard waard. Hiermee is qua marktkapitalisatie groter dan Shell en Costco, beide bedrijven die een omzet van vele miljarden hebben.

GameStop

Het management van AMTD zelf wist ook niet wat ze zagen toen hun aandeel plots de hoogte in ging. Het bedrijf stelde in een verklaring dat er geen speciale omstandigheden , gebeurtenissen of andere zaken zijn voorgevallen sinds haar IPO. Hierdoor hebben zij ook het gissen naar de reden van de stijging.

Deze waanzin doet denken aan de enorme stijging in januari 2021 van de aandelen van GameStop en AMC. Deze aandelen kende een historische stijging nadat kleine beleggers zich herenigden op het Redditforum WallStreetBets.

Bron: CNN
Foto: iStock