Het is nog net geen herhaling van januari dit jaar, maar aandelen van GameStop en AMC zijn weer erg in trek bij beleggers van WallStreetBets. Of amper vijf handelsdagen tijd wisten deze aandelen opnieuw sterk te stijgen. GME maakte een sprong van 49,50 procent, AMC deed het beter met een stijging van 176 procent. Een ‘positief’ teken aan de wand?

GameStop, het aandeel dat iedereen met verstomming sloeg in januari. Van 18 dollar begin januari naar 483 dollar eind januari, een stijging van meer dan 2.000 procent op slechts één maand tijd. Een legertje Reddit-beleggers bundelde hun krachten om shorters uit het aandeel te knijpen. Ook aandelen van AMC stonden toen op de radar van WallStreetBets.

En het lijkt allemaal weer opnieuw te gebeuren. De afgelopen vijf dagen zijn de aandelen van GameStop en AMC erg in trek. De aandelen zijn respectievelijk gestegen met 49,50 en 176 procent. Vrijdagnamiddag was er echter sprake van een lichte ‘sell-off’.

Strategen zijn van mening dat de vernieuwde interesse te maken heeft met de verkoopgolf bij speculatieve activa. Door de scherpe daling zijn deze activa opnieuw interessant geworden om snel rendement mee te halen. Jeff Kilburg, CIO en portfolio manager bij Sanctuary Wealth,

I also believe the newly injected investor confidence with U.S. equity markets hovering near all time highs makes a difference. High tide lifts all boats.

Short squeeze

Er zou natuurlijk ook weer meer achter kunnen zitten dan enkel snel rendement willen halen, namelijk een nieuwe ‘short squeeze’. GameStop en AMC hebben nog steeds elk meer dan 20 procent van hun float-aandelen in handen van shorters, vergeleken met een gemiddelde van 5 procent short-belang in een doorsnee Amerikaans aandeel.

Volgens Ihor Dusaniswsky van S3 Partners heeft de recente rally van het GameStop-aandeel gezorgd voor een verlies van 6,7 miljard dollar bij shortsellers. Hij benadrukt dat, afhankelijk van de koersontwikkelingen bij AMC en GME, een nieuwe ‘short squeeze’ perfect mogelijk is.

Bronnen: CNBC

Foto: Chris Potter – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>