Het belooft een goede beursdag te worden op de Amerikaanse beurzen. Farmabedrijf Gilead is een vaccin aan het ontwikkelen om COVID-19 te bestrijden en uit eerste testen lijkt de werking positief te zijn. Dit nieuws duwt de Amerikaanse futures omhoog, de Dow Jones futures staan ondertussen aan 3 procent in de plus. Zou dit een kantelpunt kunnen zijn?

Goed nieuws van het Amerikaanse farmabedrijf Gilead. Er is namelijk een vaccin in ontwikkeling dat op het eerste zicht veelbelovend lijkt te zijn. Dit nieuws zorgt meteen voor goede moed bij beleggers op de aandelenmarkten. De futures van verschillende grote beursindexen noteren donkergroen op het moment van schrijven, het lijkt dus een goede dag te worden.

Goede moed

De Dow Jones futures noteren 845 punten hoger, wat betekent dat de Dow Jones bij opening 832 punten zal stijgen. Ook de futures van de S&P 500 en Nasdaq 100 noteren donkergroen. Voor Gilead kan het even niet stuk, net voor sluiting van de beurzen maakt het aandeel een sprong van 16,41 procent. Analisten zijn alleszins verheugd het positieve nieuws te horen.

This is obviously good news. Of course, we’ve heard a few other pieces of good news like this recently and they didn’t pan-out as well as people had hoped.

Matt Maley, strateeg bij Miller Tabak, is enthousiast over het potentiële vaccin tegen COVID-19 maar vraagt zich af of het voldoende gaat zijn om het sentiment op de beurzen te doen keren en of dit gaat helpen om de economie sneller open te stellen voor internationale handel.

An effective treatment is a huge deal and would create a path to open the economy and resume normal ‘social activities’ way sooner than a vaccine. A treatment is safer and more scalable because it is only given to people who need to be treated.

Ook Tom Lee, hoofd research bij Fundstrat Global Advisors, is opgetogen over het mogelijke vaccin van Gilead omdat hij er wel van overtuigd is dat dit ervoor gaat zorgen dat de economische activiteiten vroeger dan verwacht kunnen gaan hervatten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixnio

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>